Oster – Hvorfor er blåttost sunt?

Oster - verdt å vite om blåosten

Blant oster I dag ønsker vi å være mer oppmerksom på blåosten. Ofte avstår man forbruket av blåost på grunn av det høye fettinnholdet. Imidlertid er denne holdningen mot produktet ganske ensidig. Blåosten er god for vår helse på mange måter. Av denne grunn bør det også forekomme oftere i menyen. Fremfor alt gir det oss en rekke sunne enzymer. Den inneholder også mye protein og sunt fett.

Oster - Er blåost farlig eller ikke?

Oster Osterost inneholder helse

Oster - Liker du ost? 

oster blå ost sunn livsstil
Interessante fakta om blåosten

I 100 gram blå ost er det 30 gram fett. De fleste er mettede. Disse er hver omtrent halv mono- og poly-mettet. Blåost inneholder mye vitaminer. De er fra gruppe A, B, D, E og K. Den inneholder mange mineraler. Disse er natrium, kalsium, kalium, fosfor, selen, magnesium, sink, jern og kobber. Blåosten har mange aminosyrer. Den inneholder glutamin, valin, prolin, asparaginsyre, tyrosin, isoleucin, lysin, leucin, etc.

Hva inneholder blåosten faktisk?

Osttyper av ost er farlig eller ikke

Ulike varianter av blåost

Det finnes forskjellige varianter av blåost. Prøv alt, så du kan finne noe som passer best til din smak.

The Roquefort

Den mest kjente typen blå ost er Roquefort. Han er marmorert grønnblå. Oppskriften er fortsatt en hemmelighet. Bare noen få mennesker i regionen som er opprettet, vet dette - Roquefort-sur-Soulzon-området i Frankrike. Det er en spesiell modningsteknologi. Denne typen ost inneholder den edle formen Penicillium roqueforti. Smaken har en bestemt valnøtt-nyanse.

Roquefort blåost

oster Oster Roquefort berømtGorgonzola

En annen typisk hvit ost utvalg er Gorgonzola. Dette er en veldig populær italiensk ost. Dette har tre underarter - søt, naturlig og krydret. Produksjonen av Gorgonzola blåost går tilbake til det 11. århundre. Han produserer fortsatt mest i dette området. Koe og geitmelk blandes i osten. Den er preget av pikant smak og aroma og blir ofte spist med pasta og pizza.

Har du prøvd Gorgonzola blåost?

oster ost kjøpe sunne eller ikke varianter Gorgonzola

Bleu d'Auvergne

Bleu d'Auvergne er en ganske feit blåost. Den er preget av skarp smak og aroma. I smaken kan du føle lyse gressnotater.

Bleu d'Auvergne blåost

kjøp ost blå ost sorter Bleu d'Auvergne

The Fourme d'Ambert

Fourme d'Ambert er en annen fransk blå ost. Den har den mykeste konsistensen og absolutt den beste smaken av et kjent utvalg. Fargen er gul-oransje, den har en veldig fin aroma. Ytre skallet blir ikke spist.

Fourme d'Ambert blåost

kjøp ost varianter blå ost Fourme d'Ambert

Gjenkjenner du typene hvit ost?

kjøp ost Fourme d'Ambert blåost

The Stilton

Til slutt presenterer vi Stilton blåost. Det er en blå og hvit mold ost av denne sorten. Han har en veldig sterk lukt og er derfor bare for ekte kjennere.

hvit ost

kjøp ost Stilton blå ost

blåmuggost

kjøp ost Stilton blå ost

Hvordan velger og beholder vi blåttosten?

Blåosten er et produkt for kjennere. Slik at du kan nyte den gode smaken, bør du vite hvordan du holder det bra. Du må alltid ha det godt pakket i kjøleskapet.

Hvordan vurderer du smaken av blåost?

oster blåost typer ingredienser

Du kan spise blåost med vin, så vel som i kombinasjon med forskjellige frukter - friske og tørre. Osten fortsetter å passe vakkert med mange salater, der det er terninger. Prøv veldig forskjellige oppskrifter med blåost - det er virkelig verdt det!

Forbered en sandwich med blåost og spinat

Kjøp ost Gorgonzola blåost-sandwich spinat

Mange varianter, forskjellige smaker

Osttyper ost interessante fakta