Sukkulenter for utendørs – hardy og eksotisk

Hvis du allerede leser denne artikkelen, står det – du er en saftig fan, eller vil lære mer om den spesielle skjønnheten til disse plantene. Vi på redaksjonen ser fram til å se deg her. Her har du rett, for i en rekke interessante artikler rapporterer vi om forskjellige sukkulenter og deres egenskaper, gir deg nyttige omsorgstips og hjelper deg med å dyrke disse plantene hjemme eller ute i hagen. På vår nettside finner du kreative deco-ideer med sukkulenter og tips om hvordan du kan skape et terrarium i ditt eget hjem eller en steinhage utenfor. Om sukkulenter for innendørs kan du også lære mye her. I dag tar vi en nærmere titt på en annen gruppe av disse plantene – sukkulentene til utendørs.

 Sukkulenter utenfor dekorere hagen og gi den en eksotisk berøring

saftige arter for hagen kreative dekorasjonsideer

Utenfor er det anbefalt å plante flerårige arter av disse perfekte overlevende. Blant de mange saftige artene er det de som definitivt er hardt. Som alle andre er disse sukkulenterne også lette å ta vare på. Planten kom opprinnelig fra de subtropiske områdene, hvor den er mye varmere enn vår, og de har utviklet gode lagringsorganer.

De har kjøttfulle blader og tykke stengler der de lagrer vann og overlever lange tider. Sukkulenter som solfylte steder utenfor, der jorden er godt drenert. Hvis du legger disse eksotikene direkte inn i hagen og lager grupper av sukkulenter der, vil du introdusere en sterk eksotisk berøring til ditt uteområde. Uten mye oppmerksomhet eller innsats vil det sukkulente utendørset forfine hagen din og få hele utendørsområdet til å se enda mer attraktivt ut.

Vårt tips: Vær forsiktig med vanningen, fordi de eksotiske, tykkplante plantene nesten ikke tåler for mye fuktighet.

 Typiske “southerners” invaderer de tyske hagene

Sukulente arter for utendørs agave og grus
Sukkulenter vokser ute i tyske hager

Hardy sukkulenter er den klassiske i hver middelhavshage. Her hos oss kan disse typiske “sørfolkene” overleve godt under høstplanterne en snøhvit vinter. Du trenger ikke å rydde det tykke lagret av snø i de kalde vintermånedene, fordi dette tjener sukkulenten som et beskyttende lag. Men regn og fuktighet gjør ikke plantene bra. Velg en skjermet, muligvis sørvendt åsside for dette, og dermed skape de beste forholdene for videreutvikling.

 Omsorgstipsene for alle saftige arter er like

Sukkulenter i hagen hage stien laget av steiner

 Hvis du kjenner disse godt, har du kanskje ingen problemer med å ta vare på disse eksotiske plantene

Sukkulent echeveria gir hagen et stilig utseendeVåre 5 favoritter blant hardy succulenter for utendørs

For å fullføre bildet, la oss kort presentere de populære utendørs succulenter nedenfor. Dette handler ikke bare om den kjente fete hønen og det attraktive husrotet. Vi har valgt andre varianter og ønsker å rette din interesse med en gang.

Echeveria

Disse er eviggrønne saftige planter som kommer fra Mexico. Deres navn skyldes den meksikanske draftsmannen og illustratoren Atanasio Echeverria y Godoy. Planteformene danner godt formede bladrosett med tykt flesete blad, ofte uten stamme. Blomstene deres er ekte iøynefallende, for det meste i rosa, rød, oransje eller gul. Det er for tiden echeveria arter som er hardy og tilpasset det kalde vinterværet i Europa.

Echeveria er eksotiske tykkbladede planter som tåler forkjølingen

Sukkulent Echeveria i hagen

Sedum

Over hele verden er omtrent 420 Sedum arter kjent, med oss ​​er disse tykke bladene fortsatt kalt fete høner eller stonecrop. Disse er hardy saftige planter som pryder mange tyske hager hver sommer.

Sedum arter er en uunnværlig del av tyske hager

Sukkulent sedum i hagen med steiner

agave

Agaves er iøynefallende saftige planter som trives innendørs i potter og ute i potter eller direkte i hagen. Opprinnelig kom de fra ørkenområdene i Amerika. Mer enn 200 arter er kjent over hele verden. De skiller seg ut hovedsakelig på grunn av deres tykke flesede, sverdformede, grønne farger. Imidlertid er det arter av agaves der bladene er blågrønne og har hvite striper. Denne misfargingen øker den dekorative effekten av disse succulentene. Planterne lagrer nok vann i bladene sine og overlever enhver tørr sesong enkelt og enkelt. Vi vokser noen herdete arter. Utenfor i hagen må de plantes i et godt drenert og næringsfattig substrat. For disse eksotikene å dvale godt med oss, trenger de et godt beskyttet vinterkvarter eller må beskyttes mot det frostige vinterværet i Nord-Europa utenfor.

De sverdformede grønne bladene på agaveen er umiddelbart merkbare

Sukkulenter agave i hagen i blomsterpotter dekorere trappen

Prickly pære (Opuntia)

Sist men ikke minst, vil vi vise deg to kaktuser som vil gjøre hagen din enda mer eksotisk. Opuntie er også kjent under navnet Prickly Pear Cactus. Opprinnelig kommer anlegget fra Nord- og Sør-Amerika, der det har tilpasset seg ulike temperaturvariasjoner. I Europa har kaktusen bosatt seg i sørlige Middelhavet, men finnes også i vårt land. Det er arter som er hardy og kan tåle den frode vinterkulden i våre områder, men i prinsippet bør denne kaktusartene dvale på et skjermet sted. Den stikkende pæren pryder hagen fra begynnelsen av våren, hvor den trives ved temperaturer over 10 grader Celsius. Den stikkende pærekaktusen kan nå en enorm høyde på 5 m og kan helt sikkert forvandle seg til et blikkfang i ditt uteområde. Men pass opp! Han har fine men farlige torner! Blomstene er fortryllende vakre og delikate, vanligvis gule, rosa og oransje i farge.

 Prickly pære – den endelige iøynefaren i hagen

saftige arter for stikkende pærekaktus

Barrel Cactus

Den neste succulent med torner er ballkaktusen, populært kjent som svigermorstolen eller svigermorstolen. Kaktusen liker et lyst, solfylt sted i hagen, direkte sollys er bra for ham. Bare om vinteren trenger eksotisk et kjølig sted der temperaturen er rundt 10 grader. Ved begynnelsen av den kalde vintersesongen begynner hvileperioden, så du må stoppe støping og gjødsling. Kulekaktus anses å være lett å ta vare på, selv for nybegynnere i hagearbeid, er det godt egnet.

Gjør hagen din så interessant og mangfoldig som mulig

å dyrke sukkulenter for utendørs ballkaktus

Gjør hagen din så interessant og mangfoldig som mulig, med herdete sukkulenter

Sukkulenter i hagen Prickly pære i blomsterkrukken

 Utendørs sukkulenter er vanligvis uttrykksfulle og hardharde planter

sukkulenter i hagen echeveria

De tykke fleskebladene er mest grønne, men kan ha en annen farge

Sukkulenter i hagen gir en dose eksotisme

 Sukkulenter utenfor kan plantes enkeltvis eller i grupper

Sukkulente arter som kan dyrkes i hagen

I begge tilfeller er de alltid veldig slående

sukkulenter for utendørs agave

 Robust, hardy og eyecatching!

Sukkulente arter for utendørs beautify inngangen

 Oppdag den ubegrensede verden av sukkulenter!

Sukkulente arter steiner og stilige plantebeholdere beautify hagen

saftige arter deco ideer med planter for utendørs bruk

Sukkulente arter av plantesenger og grusveier

 

Dekorere sukkulenter med steiner utendørs

Opprett sukkulenter for utendørs rockery og dekorere med sukkulenter