Hage basseng – Bygg saltvannsbasseng i din egen bakgård

saltvann basseng svømmebasseng hage basseng

Saltvannsbassenger er billigere på lang sikt

 

Det private bassenget i hagen er for mange en langverdig drøm, men ofte mislyktes i gjennomføringen. Hvis du vil plaske i din egen hagebasseng i sommer, bør du begynne å tenke og planlegge.

Like etter budsjettspørsmålet er spørsmålet om et ferskvanns- eller saltvannsbasseng.

I Tyskland er det vant til at bassengene i fritt og innendørs svømmebasseng er fylt med ferskvann, som legges til desinfeksjon med klor. Noen mennesker får imidlertid irritert hud og slimhinner gjennom klor som brukes. I tillegg er den konstante tilstopping av klor ikke veldig billig.

Morsomt i hagen bassenget

hage basseng saltvann basseng svømmebasseng hage
Et godt alternativ er et saltvannsbasseng. Her er vannet naturlig holdt fri for bakterier. Anskaffelseskostnadene er generelt litt høyere, vedlikeholdskostnadene på lang sikt, men billigere. I tillegg til det klassiske bassengtilbehøret er hjertet av et saltvannsbasseng den såkalte elektrolyseren. I bassengbutikken Det er forskjellige varianter, avhengig av størrelsen på bassenget fra 30 til 70 kubikkmeter. Systemene er ikke veldig billige, men kan lett installeres av lekmannen. Det er imidlertid viktig å sikre at materialene som brukes til bassengkonstruksjon, er egnet for saltvann. Både paneler og bassengvegg, stiger, pumper og innløp og uttak må være laget av saltvannsbestandig materiale.

hage basseng saltvann basseng svømmebasseng i hagen

Saltvannsbassenger har et mye lavere saltinnhold enn du vet fra Middelhavet ferie. Der er saltkonsentrasjonen 2 til 3 prosent og kan føre til tørr hud og tørket hår. I bassenget er derimot en mye lavere konsentrasjon på bare 3000 ppm, noe som tilsvarer en prosentandel på 0,3. Elektrolyseren sikrer at saltet NaCl er nedbrutt i dets bestanddeler, og dermed produserer naturlig klor. Klorinnholdet i saltvannsbassenger er mer konstant enn i ferskvannsbassenger, som må behandles regelmessig med klortabletter. En ubehagelig lukt av klor oppstår ikke i saltvannsbassenger til tross for konvertering.

hage basseng saltvann basseng bygningsbasseng* Bilder Opphavsrett:

Bilde 1: Flickr Bassenget Sam Howzit CC BY 2.0 Noen rettigheter forbeholdt

Bilde 2: Flickr HPIM0044 Mathew Ingram CC BY 2.0 Noen rettigheter reservert

Bilde 3: Flickr I varme kilder! m01229 CC BY 2.0 Enkelte rettigheter forbeholdt

Bilde 4: Flickr Bassenget Sam Howzit CC BY 2.0 Noen rettigheter reservert