Oase of well-being for katten din – kattentre bygger deg selv

Kattene er blant de mest populære kjæledyr, fordi de overbeviser med vennlighet og intelligens. Mange katteeiere velger et attraktivt kattentre hjemme. Men å bygge en skrapeposisjon selv er ikke en lett oppgave, men en reell besparelse i forhold til de ferdige skrapeinnleggene i markedet. Det er spesielt viktig at kattene har nok breddegrad, fordi de er fulle av energi og liker å klatre.

Materialet til kattentreet er avgjørende for DIY. Av denne grunn bør du velge en passende gren, som er perfekt for et kattparadis. Men først og fremst må du tenke nøye på hvor stor bagasjerommet må være. Hvis kattentreet er beregnet for hagen din, så har du mye mer valg i søket. For interiøret må byggingen ikke være for stor og for stor.

Skrapeposten er en ekte opplevelse for de firebenede vennene

katteskrapende postbygging

 

Materiell og verktøyliste

Før vi fortsetter med egenbyggingsguiden, vil vi være oppmerksom på materialene og verktøyene som trengs for prosjektet. De viktigste materialene er lyn betongen og plattformmaler. Lynet betong er nødvendig for festing av skrape innlegget og malene er viktige for skreddersydde design av plattformene.

Verktøylisten inneholder en ledningsfri skrutrekker, en borer, en stiftemaskin og en hammer.

Den stabile underkonstruksjonen er spesielt viktig

Ideer for å skrape innlegget
Så du bygger et skrapt tre på riktig måte

Basen av konstruksjonen må bygges veldig stabilt, fordi nivåoverflaten spiller en viktig rolle. For dette trinnet i instruksjonene, trenger du en form som senere må fylles med lynbetong. Under fylling må du være forsiktig med at det ikke er hulrom, fordi det skrape treet ofte ikke er likt når det wobbles. Av denne grunn er det viktig at fundamentet er nøye bygget og deretter fullstendig herdet. Først da kan du gå videre til neste trinn, nemlig å designe de ulike nivåene.

Design skrapeposten til din egen smak

Bygg skrapetreet selv

Hvert kattestrøm har de såkalte nivåene, som passer for velvære til søte kjæledyr. Vanligvis betraktes disse plattformene som det viktigste byggepunktet. Antall plattformer avhenger av størrelsen på skrapeinnlegget. Minst 2 slike nivåer må allerede være der. På ett plan kan du også utforme et sovehus eller andre interessante aktiviteter for de firebenede vennene. Et viktig poeng for plattformene er den forsiktige byggeprosessen. Årsaken er at kattene har veldig fine neser og lukter mye sterkere enn mennesker. Eksperter er av den oppfatning at bruk av løsningsmiddelfrie og luktede byggprodukter anbefales for denne typen prosjekt. Platene er hovedsakelig laget av tre, men du kan også bruke andre materialer som er trygge for de firebenede vennene. På plattformene er det nødvendig med polstring, som brukes til kattens velvære. Skumpolstring er perfekt og kan klippes veldig enkelt, fordi for plattformene trenger du en perfekt passform.

Antall plattformer avhenger av antall katter

 

Cat Tree DIY Projectstor struktur skrape innlegget

   Scratchbam polstring

Cat Tree Design DIY

    katt tre ideer tips bygge

   skrapende tre bygger dine egne tips

skrapende tre selv bygger ideer

bygge moderne design skrape innlegg selv

bygge dine egne kattreet ideer

firbente katter, skrape innlegget

hvit design skrape innlegg