Trespa®-plater og hva som kan gjøres av dem

Trespa®-panelene har lenge blitt synonymt med HPL-paneler. Selv om andre produsenter også produserer dette plastplater, er den nederlandske produsenten av samme navn en av verdens ledende markedsledere. HPL står for høytrykkslaminater. Høytrykks-laminater).  Så eksisterer Trespa®-ark og derfor også alle andre HPL-ark laget av kraftpapir eller trefibre, som komprimeres i det indre laget av platen under høyt trykk og ved høye temperaturer. Dette gjør kjernen mer stabil og robust. Ytre sider av hver HPL-plate blir deretter vanligvis impregnert med fenolharpiks og deretter laminert igjen under høyt trykk.

Sammensetningen av en HPL plate

hpl plater trespa sammensetning

Hvorfor velge Trespa® boards?

HPL generelt har mange fordeler som favoriserer en kjøpsbeslutning. Først og fremst brukt kun i konstruksjon som kledning, vindbrett eller gavlbrett, har materialet lenge vært etablert i interiørdesign og i reklameindustrien, spesielt i form av reklamebord på stadionene.

Ikke rart, fordi HPL trosser ikke bare store temperaturvariasjoner og UV-stråling, men også fuktighet, støv og smuss. Robuste og holdbare, Trespa®-paneler er ofte førstevalg for byggeprosjekter og designkonstruksjoner, samt mange mindre DIY-prosjekter hjemme.

Den ekstraordinære hardheten til det øverste laget av materialet er også veldig enkelt og raskt å rengjøre. Selv graffiti knapt holder seg til det. Enkel vedlikehold og minimal vedlikehold kompletteres med ukomplisert HPL-platebehandling. Og faktisk kan disse redigeres akkurat som hardved. Boring og fresing samt kutting og liming er enkelt med de riktige verktøyene. Takket være den spesifikke pigmenteringen, blir panelene produsert i forskjellige nyanser, samt i tre-, stein- eller metallutseende.

Trespa®-paneler er perfekte som fasadebekledning

elegant fasadebekledning i treverk med hpl-plater
Hva kan gjøres med HPL-paneler?

Som beskrevet ovenfor er dette materialet allsidig og er ganske populært og foretrukket av mange i både konstruksjon og interiørdesign. Her er 5 konkrete måter å bruke HPL-paneler på, sette opp og til og med DIY-prosjekter. Du kan for eksempel bestille tilpassede Trespa®-arks skreddersydd bestilling for å bestille online.

# 1 hylle og benkeplate for kjøkkenet

Sortimentet av dekorasjoner, teksturer og farger på HPL-plater gjør det til det perfekte valget for enhver stil og smak. Materialets høye ripebestandighet gjør den ideell til hyller i dine egne fire vegger, og spesielt i tilfelle av den tungt benyttede benkeplaten på kjøkkenet.

Elegant benkeplate med steinlignende tekstur

benkeplater med stent overflateplater

# 2 badmøbler og veggbekledning

HPL viser seg å være ikke mindre egnet for våtrom, for eksempel på badet og vaskerom. Som veggbekledning eller som fronter for noen form for møbler, ser materialet seg veldig stilig og trendy ut. Sten, tre eller glass ser fullfører interiøret og sikrer et vellykket interiør som kan tilfredsstille selv den fineste smaken.

Stilig bad med PHL paneler

baderomsmøbel dusjkabinett panel hpl paneler# 3 Bordplate for sofa eller spisebord

I mange samlinger av kjente og nye designere samt møbelprodusenter holder Trespa®-panelene seg som favoritter. Spesielt bordplater av kaffe- og spisebord, men også sidebord og kommoder, ser veldig elegant og stilig ut og passer perfekt inn i det moderne interiørdesignet.

Moderne møbler design fra HPL

Sidebord salongbord trespa hpl plater

# 4 Originale skjærebrett

HPL-plater gjør det mulig å lage fantastiske hjemtilbehør og små møbler selv, uten mye tid og penger, for eksempel sekskantede skjærebrett, som er vist nedenfor. Det eneste du må gjøre er å kutte panelene i ønsket form, helst med et stikksag, og lim dem sammen med et spesielt lim.

Lag Haxagonal skjærebrett selv

skjærebrett fra trespa hpl boards

# 5 Diverse DIY møbler ideer

Kreativitet og fantasi er nesten ubegrenset med HPL-kort. Med de rette instruksjonene og ønsket farge og tekstur kan du bygge vakre kjøkkenskap, skap, vegghylle og mye mer. Dette passer perfekt med andre materialer - som ekte tre, rotting, plast, etc.

Enkle og praktiske DIY møbler laget av HPL paneler

hvite hpl plater trespa flettet kurver

Vi håper at med våre tips og ideer har vi skapt mer klarhet om Trespa®-plater og gitt deg den nødvendige inspirasjonen.

Ha det gøy mens du tenker, velger og arbeider ønsker redaktørene!