Vitamin Tabell – Hva du trenger å vite om riktig ernæring

vitaminer bord vitaminer fruktsalat

Leter du etter et vitaminbord med mat? Det er også enklere ...

Leter du etter et vitaminbord for mat? Vel, det er prisverdig at du investerer innsats og tid i god ernæring. Men for å leve sunnere, har det vist seg å være bedre å lytte til dine egne intuisjons- og kroppsbehov.

Et vitaminbord for frukt kan gi deg relative verdier. Men kvaliteten, sesongen og mottakelsen til organismen din vil avhenge av hvor mye det gjelder deg. Alt er så relativt.

Hva foreslår vi, er du sikker? Vi foreslår at mens du kan finne et vitaminbord for mat, kan du også gjøre noe annet for helsen din. Prøv å utvikle evnen til å lytte til kroppens behov og din intuisjon. Deretter finner du ut hvilke vitaminer som finnes i oppskriftene og produktene du har funnet.

Alle vitaminer er også tilgjengelige i kunstig form

vitamin tablett vitaminer tabletter
Fordi det kan være at du bare må spise en av favorittmatene oftere, slik at du kan leve sunnere liv. De eksakte mengdene? Utvikle en generell følelse for det også. Lag din favorittsalat, se deretter i vitaminbordet, hva du har alt i det. Deretter estimerer du mengdene. Er det noe annet som må legges til eller skal en ingrediens legges i større mengder?

Finn din vitaminbalanse

vitaminer bord vitaminer vitamin mangel

Vitamin bord for mat

vitaminer bordmat god ernæringB-vitaminmangel

B-vitaminmangel kan ha mange forskjellige ubehagelige konsekvenser. Lær hva han bringer oss og lær hvorfor du ikke bør gi opp det.

Vitamin B1

I vitaminbordet bør du tilordne en særlig viktig betydning til vitamin B1. Blant annet er han av grunnleggende betydning for den slanke figuren også. Hos barn fremmer det veksten og arbeidet i sirkulasjonssystemet. Det er ikke alt! Hvis du har nok vitamin B1, vil du også føle deg roligere fordi det er svært viktig for nervesystemet. Videre holder vitamin B1 slimhinner sunn. Av alle elementene i vitaminbordet, en av de viktigste representantene. Også for de som kan bygge muskler. Så hvis du har problemer på disse områdene, kan det være bra på grunn av vitamin B-mangel.

Sammenlignet med vitamin B1 finner du i vitaminbordet for matgrønnsaker, hele korn, nøtter. Hvete og tørre bønner bør også betraktes som et tillegg til menyen. Svinekjøtt er også en veldig god kilde til vitamin B1. Melk, erter, tørre frukter og egg er også avgjørende.

Deilige hele korn sørger for nok vitamin B

Vitamin bord brød hvete korn

Friske, sprø grønnsaker

vitaminer bord grønnsaker vitamin b

Vitamin B2

Nå vurderer det andre elementet i den komplekse gruppen B2. Med en vitamin B-mangel av denne typen kan du få problemer med vekst. Det er også svært viktig for den generelle helsetilstanden. Vitamin B 2 virker som en del av en større enzymgruppe. Av de andre medlemmene av vitaminbordet for mat er disse viktigst når det gjelder metabolismen av karbohydrater, fett og proteiner. De deltar i en rekke kjemiske reaksjoner i organismen. Det er derfor du må ha nok av det i vanlige vev.

Mer enkelt, vitamin B2 fremmer fordøyelsen og fremmer også nervesystemet. Vitamin B2-mangel kan føre til forstoppelse. Håret, huden og neglene blir sunnere med ham. Slimhinnen i munnen, leppene og tungen er også i god stand. Mennesker som jobber mye på PCen bør notere dette stedet i vitaminbordet for mat. Fordi vitamin B2 fremmer helsen til øynene og beskytter mot deformiteter.

Diett som du kan gi din organisme med vitamin B2, er forskjellige typer grønnsaker, her må vi legge vekt på sukkerroer.

Sukkerroen - upretensiøs, men super sunn

vitaminbord sukkerrosa skarp frisk

I tillegg til vitamin B inneholder frukt-vitaminbordet papaya, aprikos, epler og rosiner.

Alle typer tropiske frukter er sterkt anbefalt i denne konteksten

vitamin bord vitamin b tropiske frukter

Lever, egg og matmelk er også svært viktige.

Vitamin B 3

Vitamin B3-mangelen har en dårlig effekt på funksjonen av sirkulasjonssystemet. Videre, hvis du er lei av nok, vil du ha et sterkt og sunt nervesystem. Hvis du vil at metabolismen av proteiner og karbohydrater skal fremmes, maler du stedet med vitamin B3 i vitamin-kartleggets fargede blyantmat.

Det hjelper også mye lenger med å opprettholde hudens helse. Kapillærsystemet utvides, sexhormonene syntetiseres bedre.

Alle tenkningsfunksjoner er raskere. Dietter av animalsk opprinnelse er rikere i vitamin B3. Lene kjøtt, lever, svinekjøtt, reker og kumelk. Vegetabilske kilder inkluderer ris, hvete, peanøtter, mandler og solsikkefrø.

Kokte reker med sitron for en mer vakker hud

Vitamin bord reker frisk tilberedt

Vitamin B7

I tillegg til dette kan du også skrive vitamin H og biotin i vitaminbordet for mat. Disse betraktes som synonymer. Sammen med alle de resterende B-gruppen vitaminer, bidrar det til å overføre karbonmonoksid. Negler og deres elastisitet fremmes ganske bra. Eggeplomme, lever og en mengde grønnsaker kan gi deg vitamin B7.

Cook ofte lever med persille og hvitløk

Vitamin tablett leveren vitamin

Vitamin B9 i vitaminbordet for mat

Gravide kvinner bør aldri ha vitamin B9 mangel. Selv de som vil ha barn, bør legge stor verdi på den. Vitamin B 9 hjelper til med dannelsen av moderkroppen og også i oppbyggingen av embryoens hjerne. Generelt blir cellene lettere dannet og beskyttet mot anemi.

Grønnsaker som salat, spinat, erter, persille og brokkoli er gode kilder til dette vitaminet. Det finnes også i leveren, myke oster, sitrusfrukter, havregryn og hvetespirer.

Vitamin C-mangel er kanskje ikke

Den vitamin C-mangelen har også svært ubehagelige konsekvenser, du har allerede hørt, ikke sant? Som det hjelper mye lenger i absorpsjon av jern, det også tar del i å bygge opp tennene, bein og vev. Det spiller også en viktig rolle i helbredende sår. Dette vil også opprettholde elastisiteten i huden. Kroppen trenger vitamin C til å produsere stresshormoner. Takket være vitamin C har kroppen mer motstand. Vitamin C bidrar til å bekjempe høyt blodtrykk, elveblest og kreft. Med vitamin C gjør de hvite blodlegemer jobben sin mye bedre. De finner og ødelegger virusene mye mer vellykket.

Slå stresset og bli sunt!

Vitamin tablett vitamin c appelsiner sitroner

Den ultimate C-vitamin salat

vitaminer tabell persille gulrøtter salat

Hvis du er aktivt involvert i sport og fitness, er vitamin C også viktig. Det er spesielt viktig for bindevevet. Fordi dette finner sted etter vellykket kollagensyntese. Her er også produktene som inneholder mye vitamin C: rød paprika, persille, kiwi, brokkoli, elderbær, papaya, jordbær, appelsiner, sitroner, hvitløk, spinat, tomater og mange andre typer grønnsaker og frukt.

Vitamin A

Vitamin A-mangel har en negativ effekt på kroppens rensing. Det hjelper oss å unngå dannelsen av kreftceller. For profylaksen mot alle sykdommene er den stor. Vitamin A spiller en sentral rolle i dannelsen av hvite blodlegemer. De er grunnleggende for vårt immunsystem.

Vitamin A fremmer dannelsen av svært sterke ben, har en antibakteriell effekt, bekjemper virusene og kan være svært gunstig for infeksjoner. Kroniske hudsykdommer påvirkes også veldig positivt. Vitamin A er også fantastisk mot rynker.

8 viktige kilder til vitamin A

Vitamin bord vitamin en mat

Vitamin D og vitamin D mangel

Vitamin D er kjent som sol vitamin. Blant annet blir det vår kropp gjennom solens stråler. Organismen trenger desperat å absorbere kalsium. Det er viktig for veksten av tenner og bein. Vitamin D brukes i prosessen med helbredelse og forebygging av kreft.

Nesten alle typer kjøtt gir kroppen det verdifulle vitamin D.

Vitamin bord vitamin D kjøttprodukter

E-vitamin og dets mangel

Dette vitaminet har en veldig sterk antioksidant effekt. Det fremmer immunforsvaret. Det fremmer cellene og prosessene i dem. Vitamin E gir vevet med mye oksygen. Psykisk svakhet og fruktbarhetsproblemer kan skyldes vitamin E-mangel.

E-vitamin sprer kapillærene og så går blodet fritt inn i muskelvevet. Dette styrker vev og nerver. E-vitamin er viktig i profylaksen av karene. Vitamin E mangel kan forårsake noen sykdommer, som astma, leddgikt, og mange andre forhold.

E-vitamin kan påføres lokalt, dvs. direkte på visse områder av huden. Dette sikrer myk og myk hud.

Vegetabilske oljer passer best for tilførsel av dette vitaminet. Slike er mais, solsikkefrø, soya og hvete. Valnøtter, mandler, jordnøtter og alle slags nøtter kan gjøre opp for vitamin E-mangel. De er også veldig gode for hele korn, løvgrønnsaker, grønne bønner, erter, tomatpuré, auberginer, gulrøtter, blåbær, bjørnebær, avokado og papaya.

Mat rik på vitamin E.

Vitamin bord vitamin E mat

Solsikkefrø for et sterkt immunsystem

vitaminer bord solsikke solsikkefrø skrelt

Spis nøtter for nervesystemet regelmessig

vitamin bord vitamin b kilde nøtter

K-vitamin og vitamin K-mangel

Vitamin K hjelper mot blodtap ved skade. Du oppdager vitamin K-mangel bare når du blir skadet. Fordi sårene ikke helbreder godt sammen. Selv med en del av kale vil du få nok av det. Det finnes også i spinat, brusselspirer, brokkoli, salat og nettle.

Grønne grønnsaker inneholder mye vitamin K.

Vitamin bord grønn mat vitamin k

Helsekost Guide til sunne Østerrike Funds 

vitaminer tabell ernæring pyramide ernæring