Hvordan du kan grave glass selv

glass graver instruksjon drikkeglass

Graver med brev glass

Ønsker du å grave glass? Vet du, det er også metoder og verktøy som du kan gjøre graveringen selv? Vi vil gjerne introdusere deg til dette alternativet. Du kan nå på den ene siden vurdere om dette ville være et passende alternativ for deg. Hvis ikke, så har du fortsatt muligheten til å grave glasset ditt.

Men du har ikke mistet noe i begge tilfeller, fordi du har lært noe spennende, ikke sant?

Spesielt vil vi forklare i dag hvordan man skal grave bokstaver på et glass.

Du trenger den til gravering av glass

glass graver verktøy verktøy
La oss starte med produktene du trenger for glassgravering. Disse er:

– glass gjenstander å grave,

– Atz lim,

– glassrenser,

– Blå eller grønn malerens band,

– plasthansker,

– Brevklistremerke

– klær som du kan få øye på.

Gjør glassoverflaten ren

Først og fremst må glasset rengjøres perfekt. For dette trenger du egnet stoff og rengjøringsmidler. Se at du virkelig kan kvitte deg med alt smuss, støv og fingeravtrykk på elementene du vil grave.

Påfør malerenes tape

glass graver instruksjonstape

Nå må du legge et stykke malerenes bånd til glasset som skal graveres. Dette dekker først det området som ikke må ripes. I tillegg kan du bestemme nøyaktig hvilket område som påskriften eller initialene er, som du vil grave på glasset. Ofte er den beste effekten når du velger den øverste tredjedel av objektet. Du kan også velge en annen posisjon.

Se at malerenes tapet nettopp har blitt klistret på

For runde og ovale glassobjekter har du ofte det problemet at båndet ikke er helt rett. Det er mange rynker i dette. Som et resultat er den nedre linjen ikke helt rett. Dette er imidlertid dårlig for resultatet senere, fordi det ikke vil være veldig rett og presist. Pass på at malerenes tape ble glatt veldig bra rundt området som skal graveres. Selvfølgelig, hvis du graver et stykke glass som er glatt, har du ikke det problemet.

Fest bokstavene

glass graver instruksjonsbrev vedleggNå kommer vi til neste fase av prosessen, som trolig ikke er mindre vanskelig. Du må legge bokstavene lett under kanten av båndet. Forsøk å finne plasseringen av bokstavene og unngå å glide.

Vær veldig tålmodig når du utfører disse handlingene. Feste bokstavene er den vanskeligste delen av prosessen for de fleste. Det er normalt hvis du har litt problemer. Men hvis du tar nok tid til å holde malerens tape rett og glatt, blir resultatet virkelig verdt det.

For å sentrere ordet

For at ordet eller initialene skal være sentrert, er det best å begynne med midtbokstavsposisjoneringen. Etter at du har bestemt nøyaktig midten, vil du kunne distribuere de andre lettere.

Malerbånd rundt alle sider av bokstavene

glass graver instruksjon bokstaver tape

Nå skal du også legge bunnen og sidene av bokstavene Malerband. Du bør også være spesielt oppmerksom på dette trinnet med glassgravering. Malerens bånd skal være av samme avstand fra bokstavene på alle sider. Også her, det vi nettopp har sagt om stripen over bokstaven gjelder: Ta deg tid til å tilpasse alt veldig bra. Først da ville du oppnå resultater som ville tilfredsstille deg.

Ikke for store områder samtidig!

Det er viktig at du ikke graverer for store områder på glasset på en gang. Av denne grunn er det viktig at bokstavene er nær hverandre. Alt fungerer bra med denne teknikken, som vi snakker om i dag. Ellers ville du bare måtte grave glasset ditt.

Sett på plasthanskene

Det er viktig at du nå legger på plasthanskene. Atz-pastaen er veldig farlig for helsen din, og du bør ikke undervurdere dette faktum.

Du bør også beskytte kroppen din og ha det beste på å bruke spesielle briller.

Påfør atzpastaen

glass graver instruksjon bokstav redigere

Nå bør du påføre et lag av Atz-pastaen på glassoverflaten med en passende pinne. Det kan være at dette har noen synlige krystallstykker. Det er naturlig. Dessverre, resultatene i stedene der det var krystaller vil være ganske rart. Med en annen pinne kan du fjerne alle krystall fra området som skal behandles.

La atzpastaen stå i fem minutter

glass graver instruksjoner vente

Nå må du forlate Atz-limen på glasset i fem minutter. Det er veldig viktig at du holder deg til det for best mulig resultat. Det burde ikke være mindre. Men de kan være rundt ti minutter. Jo lengre ventetid gjør ikke vondt, men gir ingen spesielle fordeler.

Etter ca. to til tre minutter, bruk pinnen til å rette etch-limlaget og rundt det. Boble og krystaller bør unngås. Som vi nettopp sa, bør de ikke tillate dem å ødelegge de gode resultatene.

Fjern atzpastaen

Nå kan du fjerne Atz-limen. Fjern aldri hanskene, beskyttelsesklær og briller. Avhengig av hva slags vask du har, kan du vaske opp der. Pass på at overflaten ikke er riper og ødelagt.

Tørk glassbrønnen og ikke bruk den en stund

Bokstaver og malerenes tape er lettere å fjerne med varmt vann

vask glass instruksjoner vaske ut

Ikke prøv graveringen på verdifulle briller

Som du kanskje har sett, er glassgravering ikke superkomplisert på denne måten. Men samtidig kan du gjøre mye galt med noe kløe. Av denne grunn bør du heller ikke “trene” på dine dyrebare briller. For virkelig sofistikerte figurer og løsninger bør du foretrekke å ha et glasssett gravert profesjonelt.

Der bruker du også andre, sikre metoder

glass graverings instruksjonsadresse ferdig

Med denne teknikken kan du lage et komplett sett med briller

glass graverte ferdige briller

Mason krukker er bare perfekt for det

glass gravering instruksjon briller deksel